Items list
ΜΕΡΙΔΕΣ
2-4
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
40 ΛΕΠΤΑ
Συστατικά:
1 δόση έτοιμη σφολιάτα
1 αυγό χτυπημένο
1 κρεμμυδι
½ φλυτζ. παρμεζάνα τριμμένη
½ φλυτζ. φέτα βαρελίσια σε τρίμματα
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
½ φλυτζ. ελιές
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Οδηγίες:
1. Στρώνεις σε ένα ταψί λαδόκολλα και απλώνεις το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο.
2. Κόβεις γύρω – γύρω μια λωρίδα 2 εκ. (σαν κορνίζα).
3. Τοποθετείς την σφολιάτα πάνω στη λαδόκολλα και αλείφεις με το αυγό όλη την επιφάνεια.
4. Στη συνέχεια, κολλάς περιμετρικά τη λωρίδα που έκοψες, ώστε να σχηματιστεί η θήκη.
5. Πασπαλίζεις με την παρμεζάνα (ή όποιο άλλο τυρί σου αρέσει).
6. Με το πιρούνι και το μαχαίρι, τρυπάς όλη την επιφάνεια και χαράζεις για να ψηθεί καλά το φύλλο.
7. Αλείφεις γύρω – γύρω την μπορντούρα που κόλλησες με αυγό.
8. Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 – 220 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά, ώσπου να ψηθεί το αυγό και να λιώσει το τυρί.
9. Αφού μισοψηθεί η pizza, πασπαλίζεις με το κρεμμύδι, τη φέτα, τη ντομάτα, τη ρίγανη και τις ελιές.
10. Συνεχίζεις το ψήσιμο στους 160 βαθμούς στον αέρα για άλλα 15 – 20 λεπτά.
Μόλις η ζύμη γίνει τραγανή, την βγάζεις και σερβίρεις κατευθείαν, όσο είναι ζεστή!