Items list
ΜΕΡΙΔΕΣ
2-4
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 ΛΕΠΤΑ
Συστατικά:
1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
½ κ.γλ. σκόρδο σκόνη
45 γρ. μαγιά νωπή
1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
150 γρ. ελιές μαύρες θρούμπες ψιλοκομμένες
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ½ φλ. χλιαρό νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ι ζάχαρη
αλάτι
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Διαλύουμε τη μαγιά σε 3-4 κουταλιές χλιαρό νερό, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το αλεύρι.
Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες.
Ξαναζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε από τη ζύμη δύο φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε τις φρατζόλες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, τις αλείφουμε με το πινέλο με λίγο νερό, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά) και τις ψήνουμε στους 180°C για 20-30 λεπτά περίπου.