Loading...
 Start Page
Chicken marinated with olives and plums
Click to enlarge

         ΜΕΡΙΔΕΣ

           

             2-4

 ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

          

        60 ΛΕΠΤΑ

 

 

Συστατικά:

1 κοτόπουλo κομμένο στα τέσσερα, χωρίς κόκαλα

1/2 κεφάλι σκόρδο, πολτοποιημένη

2 κουταλιά της σούπας ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

1/4 φλιτζάνι ξίδι

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

8 μεγάλες πράσινες ελιές, κομμένες στη μέση

3 φύλλα δάφνης

1/4 φλιτζανιού ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό

 

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, ελιές, και τα φύλλα δάφνης.Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα. Σκεπάστε και αφήστε μαρινάρουμε στο ψυγείο, αρκετές ώρες περίπου 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια λαδόκολλα σε ένα ή δύο μεγάλα ταψιά και ρίχνετε τη μαινάδα με ένα κουτάλι από πάνω ομοιόμορφα.Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με μαύρη ζάχαρη και ρίξτε το λευκό κρασί γύρω τους.Ψήστε για 50 λεπτά έως 1 ώρα, ραντίσματος συχνά με τους χυμούς από το ταψί. Με μια τρυπητή κουτάλα, πιάνετε το κοτόπουλο και μεταφέρετε με τα δαμάσκηνα, ελιές και σε μια πιατέλα. Προσθέστε μερικές κουταλιές από τις χυμούς από το ταψί και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Interest Form

TRIPSAS OLIVE COMPANY

25 100 AEGHION, GREECE
Tel: +30 26910 22251, +30 26910 23837
Fax: +30 26910 21647
info@tripsas.gr

FOLLOW US:

Login / Sitemap

Copyright © 2011 - 2024 Tripsas OLIVE COMPANY