Loading...
 Start Page
Potato salad with olives
Click to enlarge
            ΜΕΡΙΔΕΣ

             

                 2-4
    ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

           

            25 ΛΕΠΤΑ

 

 

Συστατικά:

Για τη σαλάτα

15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη

1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες

4 αυγά βρασμένα κομμένα στη μέση

2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος

1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Για το ντρέσινγκ της σαλάτας

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα

2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξηρό κρασί

 

Οδηγίες:

Για τη σαλάτα

Για να φτιάξουμε τη σαλάτα, αρχικά θα πρέπει να πλύνουμε τις πατάτες και να τις βάλουμε να βράσουν.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.

Σε άλλο σκεύος βράζουμε για 8 λεπτά τα 4 αυγά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Τότε τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στο ίδιο μπολ -σαλατιέρα ρίχνουμε τις ελιές, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το κρεμμύδι, αυγά, την κάππαρη και τον κόλιανδρο.

Αλατοπιπερώνουμε και αναμειγνύουμε ελαφρώς όλα τα υλικά.

 

Για το ντρέσινγκ της σαλάτας

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά.

Ρίχνουμε στο βάζο το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μηλόξιδο και το λευκό κρασί.

Ανακινούμε το βάζο μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα, να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

Μπορούμε να τη σερβίρουμε και να τη φάμε αμέσως ή να την αφήσουμε 30 λεπτά σκεπασμένη και μετά να τη σερβίρουμε, ώστε να έχουν ενωθεί οι γεύσεις και τα αρώματα.

 

Interest Form

TRIPSAS OLIVE COMPANY

25 100 AEGHION, GREECE
Tel: +30 26910 22251, +30 26910 23837
Fax: +30 26910 21647
info@tripsas.gr

FOLLOW US:

Login / Sitemap

Copyright © 2011 - 2024 Tripsas OLIVE COMPANY