Loading...
 Start Page
Σαλάτα ζυμαρικών με ελιές
Κλίκ για μεγέθυνση

           ΜΕΡΙΔΕΣ  

            

               4-6

   ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

            

         20 ΛΕΠΤΑ

 

 

 

 

Συστατικά:

500 γρ. πένες μικρές

4 μέτριες, ώριμες, ντομάτες, κομμένες σε κύβους

1/3 κούπας ελαιόλαδο

150 γρ. ελιές της αρεσκείας σας, χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες

Λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

1/2 κγ ξερή μαντζουράνα ή εστραγκόν (τριμμένα)

λιγη κόκκινη, γλυκιά, πάπρικα

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κσ χυμός λεμονιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά

 

Οδηγίες:

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε 1 περίπου λεπτό λιγότερο από ότι αναφέρει το πακέτο, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ρίξτε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Παράλληλα, μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή μπολ, βάζετε την ντομάτα, μια καλή πρέζα αλάτι, το μαϊντανό και τη ματζουράνα, την πάπρικα, ελαιόλαδο, εστραγκόν και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να δέσει λίγα λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε καλά τη φέτα, πιπέρι και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σαλατιέρα, ανακατεύετε καλά με τα υλικά, περιχύνετε με τη σάλτσα φέτας και σερβίρετε. Αν θέλετε τρίβετε επιπλέον πιπέρι ή τρίβετε κάποιο αλμυρό τυρί.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

TRIPSAS OLIVE COMPANY

ΦΩΝΗΣΚΑΡΙΑ ΑΙΓΙΟΥ, 25 100 ΑΙΓΙΟ,
Tηλ.: +30 26910 22251, +30 26910 23837
Fax: +30 26910 21647
info@tripsas.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:

Login / Sitemap

© Copyright 2011 - 2024 Εμπόριο & επεξεργασία ελιών - Tripsas OLIVE COMPANY