Loading...
 Start Page
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και ελιές
Κλίκ για μεγέθυνση

         ΜΕΡΙΔΕΣ

          

             4-6

  ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

          

        30 ΛΕΠΤΑ

 

 

Συστατικά:

2 κούπες μαυρομάτικα φασόλια

200 γρ φέτα (προαιρετικά)

200 γρ λιαστές ντομάτες

1 κούπα ελιές Καλαμάτας

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

1 μικρό ματσάκι φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο

αλάτι, πιπέρι

χυμό 1 λεμονιού

 

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι και όταν κάψει σοτάρουμε το σπανάκι με 1 κσ ελαιόλαδο, για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε το ζεστό σπανάκι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού. Όταν βράσουν τα φασόλια, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα τοποθετούμε στο μπολ με τη σαλάτα και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και αναμειγνύουμε καλά.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

TRIPSAS OLIVE COMPANY

ΦΩΝΗΣΚΑΡΙΑ ΑΙΓΙΟΥ, 25 100 ΑΙΓΙΟ,
Tηλ.: +30 26910 22251, +30 26910 23837
Fax: +30 26910 21647
info@tripsas.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:

Login / Sitemap

Copyright © 2011 - 2024 Εμπόριο & επεξεργασία ελιών - Tripsas OLIVE COMPANY