Γεμιστές
Μία από τις καλύτερες ποικιλίες ελιάς κατάλληλη προς γέμιση, είναι η ελιά Χαλκιδικής, που κατάγεται από την περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα. Αυτή η ελιά είναι σκληρή, με σαρκώδη υφή απαραίτητη σε κάθε σνακ και ορεκτικό, και όταν είναι γεμιστή, μπορεί να γίνει ένα πλήρες γεύμα. Οι μεγάλες σε μέγεθος ελιές Χαλκιδικής είναι ιδανικές για παραγέμισμα και υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαφορετικές επιλογές.
Η ελιά Καλαμών ήταν τίποτα λιγότερο από ένα δώρο από τους θεούς. Σήμερα, η ελιά εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο τέλεια δημιουργήματα της φύσης με μια διαχρονική γοητεία. Η ελιά Καλαμών θεωρείται επίσης ιδανική για παραγέμισμα καθώς έχει μαζευτεί ο καρπός από το δένδρο με το χέρι, έχει ζυμωθεί υπομονετικά για μήνες και έχει γεμιστεί χειροποίητα με κλασικά συστατικά που μπορείτε πραγματικά να δοκιμάσετε. Διατίθεται σε διάφορες ποικιλίες γεμίσματος,ιδανικό συνοδευτικό σε σαλάτες, μαρτίνι καθώς και σε πλήθος ορεκτικών.